
YAPAY ZEKA NEDİR?
İnsan zekasını taklit edebilen ve çevresindeki olaylara tepki verebilen sistemlerdir. Yapay zeka insanların gerçekleştirdiği görevleri yerine getirebilmektedir. “Yapay zekâ” kavramının geçmişi modern bilgisayar bilimi kadar eskidir. Fikir babası, “Makineler düşünebilir mi?” sorunsalını ortaya atarak makine zekâsını tartışmaya açan Alan Mathison Turing’dir. 1943’te II. Dünya Savaşı sırasında Kripto analizi gereksinimleri ile üretilen elektromekanik cihazlar sayesinde bilgisayar bilimi ve yapay zekâ kavramları doğmuştur.

YAPAY ZEKA İÇİN HANGİ PROGRAMLAMA DİLLERİNİ KULLANMALIYIZ?

Python, yapay zeka da en fazla tercih edilen programlama dilidir. Python diğer dillere göre daha kısa sürede yazılabilmektedir. Ayrıca geniş kütüphanesinin bulunması yapay zeka programlama da fazla tercih edilmesinin sebeplerindendir.

Eski bir yazılım dili olmasına rağmen yapay zeka programlamada kullanılan bir dildir. Prototipleme kabiliyetleri ve sembolik ifadeleri desteklemektedir.

Kullanım rahatlığı açısından Lisp’e yakın olan Prolog, programların ilişkiler ile ifade edildiği bildirime dayalı bir dildir. Bu ilişkiler arasında sorgular yürüterek çalışmasından dolayı yapay zeka yazılımlarında tercih edilmektedir.

C++ genellikle oyun programlama dillerinde kullanılmaktadır. Sinir ağları gibi istatistiksel tekniklerin de kullanıldığı C++ bu yönüyle yapay zeka yazılımı için uygundur. C++ genellikle hızın ön planda olduğu projelerde kullanılır.

Yapay zeka yazılımı için gerekli olan özelliklere sahip olmasıyla tercih edilir. Arama algoritmaları, sinir ağları kullanması ve taşınabilirliği de yine kolaylık sağlamaktadır

YAPAY ZEKA TÜRLERİ ALT ALANLARI
- Bulanık Mantık
- Örüntü Tanıma
- Yapay Sinir Ağları
- Makine Zekası
- Konuşma Sentezi
- Uzman Sistemler
- Genetik Programlama

YAPAY ZEKANIN KULLANIM ALANLARI
- Sağlık sektörü
- Otonom sürüş sistemleri
- Sosyal medyalardaki haber akışları
- Müzik ve medya akış hizmetleri
- Sesli asistanlar

“YAPAY ZEKAYA DAİR” üzerine 1 yorum
Yorumlar kapalı.